BDAR

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau Jūs patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika


Interreg_EU.jpg

Programos 3-iasis kvietimas teikti paraiškas paskelbtas nuo 2016 m. lapkričio 2 d. iki gruodžio 16 d. pagal visas programos priemones. Daugiau informacijos apie programos 3-iąjį kvietimą teikti paraiškas, kiekvieno prioriteto aprašymus (skelbimus) bei susijusius dokumentus galima rasti programos tinklalapyje www.southbaltic.eu čia: https://southbaltic.eu/call-for-proposals.

BENDRA INFORMACIJA APIE PROGRAMĄ

Iš viso programai skirta 102,93 mln. eurų, iš jų Europos regioninės plėtros fondo (ERPF) lėšos 82,98 mln. eurų. Programos kalba - anglų kalba.

TERITORIJA

  • Vokietijoje - Meklenburgo-Pomeranijos sritys (žemės): šiaurės vakarų Meklenburgas, Rostokas, Pomeranijos-Riugenas, Pomeranijos-Greifsvaldas ir į sritis nepatenkantys miestai (žemėms nepriklausantys miestai): Rostokas;
  • Danijoje - Bornholmo regiono savivaldybė ir Zelandijos regionas (subregionai: rytų, vakarų ir pietų Zelandija);
  • Švedijoje - Kalmaro, Blekingės, Skonės ir Kronobergo apskritys;
  • Lietuvoje - Klaipėdos, Tauragės ir Telšių apskritys;
  • Lenkijoje - subregionai: Ščečino miestas, Ščečino regionas, Stargardas, Košalinas, Slupskas, Starogardas, Gdanskas, Trojmiejskas ir Elblaskas

PRIORITETAI

  1. Tarptautinio aktyvumo ir inovacinių gebėjimų stiprinimas Pietų Baltijos mėlynosios ir žaliosios ekonomikos srityje, 12,31 mln. eurų (3 tikslas pagal EK):
    1. Padidinti Pietų Baltijos regiono mėlynojo ir žaliojo sektoriaus SVV matomumą tarptautinėse rinkose per bendras bendradarbiavimo per sieną veiklas;
    2. Pagerinti inovacijų perdavimą mėlynojo ir žaliojo sektoriaus SVV per bendras bendradarbiavimo per sieną veiklas.
  2. Pietų Baltijos regiono aplinkos ir kultūros potencialo panaudojimas mėlynajam ir žaliajam augimui, 49,10 mln. eurų (6 tikslas pagal EK):
    1. Išplėsti Pietų Baltijos regiono gamtos ir kultūros paveldo objektus į tvaraus turizmo lankytinas vietas;
    2. Padidinti žaliųjų technologijų naudojimą siekiant sumažinti teršalų išmetimą Pietų Baltijos regione.
  3. Tarpvalstybinių ryšių stiprinimas siekiant sukurti gerai funkcionuojančią mėlynojo ir žaliojo transporto sritį, 19,49 mln. eurų (7 tikslas pagal EK):
    1. Pagerinti transporto paslaugų kokybę ir aplinkosauginį tvarumą Pietų Baltijos regione.
  4. Žmogiškųjų išteklių gebėjimų mėlynosios ir žaliosios ekonomikos srityse stiprinimas, 10,26 mln. eurų (8 tikslas pagal EK):
    1. Padidinti kvalifikuotos darbo jėgos dalį, dirbančią mėlynajame ir žaliajame ekonomikos sektoriuose Pietų Baltijos regione per bendrus bendradarbiavimo per sieną veiksmus.
  5. Pietų Baltijos regiono veikėjų bendradarbiavimo gebėjimų stiprinimas mėlynajam ir žaliajam augimui, 5,13 mln. eurų (11 tikslas pagal EK):
    1. Sustiprinti Pietų Baltijos regiono veikėjų bendradarbiavimo gebėjimus per dalyvavimą bendradarbiavimo per sieną tinkluose.

PROGRAMOS VALDYMO INSTITUCIJOS

  • Programos vadovaujanti institucija yra Lenkijos Respublikos ekonominės plėtros ministerija;
  • Programos administravimui Gdanske įsteigtas Jungtinis sekretoriatas;
  • VšĮ „Jungtinis techninis sekretoriatas" pavesta atlikti programos informacinio biuro funkcijas Lietuvoje - informacijos viešinimo specialistas Martynas Grevas (Konstitucijos pr. 7 (24 aukštas), LT-09308, Vilnius, Lietuva tel.: +370 5 272 5774 | faksas: +370 5 261 0498, el. paštas: .

GALIMI PAREIŠKĖJAI (pagrindinis partneris):
Programos projektų pagrindiniais partneriais gali būti organizacijos turinčios juridinio asmens statusą ir atitinkančios vieną iš žemiau išvardytų reikalavimų, yra:

  1. Valstybės, regioninės ir vietos valdžios institucija;
  2. Organizacija, kuriai taikoma viešoji teisė (kaip apibrėžta Europos Parlamento ir Tarybos 2014 m. vasario 26 d. direktyvos 2014/24/ES dėl viešųjų pirkimų, kuria panaikinama Direktyva 2004/18/EB, 2(1) straipsnyje). Tai reiškia, kad organizacija atitinka visus tris žemiau nurodytus kriterijus ir yra:
    1. įsteigta vadovaujantis viešąja arba privačia teise, siekiant patenkinti specialius visuomenės poreikius, kurie yra nekomercinio ir nepramoninio pobūdžio, ir
    2. turi juridinio asmens statusą, ir
    3. yra didžiąja dalimi finansuojama iš valstybės, regionų ar vietos valdžios institucijų; yra kontroliuojama valstybės, regionų ar vietos valdžios institucijų; turi administraciją, valdymo ar priežiūros organą, kurio daugiau kaip pusė narių yra skiriami valstybės, regioninių ar vietos valdžios institucijų;
  3. Asociacija sudaryta iš vienos ar kelių regioninių ar vietos valdžios institucijų;
  4. Asociacija, sudaryta iš vienos ar kelių organizacijų, kurioms yra taikoma viešoji teisė;
  5. Europos teritorinio bendradarbiavimo grupė (ETBG) (kaip yra numatyta Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) ) Nr. 1082/2006 ir papildyta Reglamentu (EB) Nr. 1302/2013).

Statistinę informaciją apie programos įgyvendinimo rezultatus po projektų patvirtinimo 2-jų įprastų kvietimų ir 1-no papildomo (Seed Money) kvietimo metu galima rasti programos tinklalapyje čia: https://southbaltic.eu/-/state-of-play-pf-the-interreg-south-baltic-programme .