BDAR

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau Jūs patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika


Mažinant antibiotikų naudojimą mėsos sektoriuje (angl. Reducing the use of antibiotics in the meat sector)

2021 04 21
7_Mažinant antibiotikus.jpg

EURACTIVE organizuojamame nuotoliniame renginyje dėmesys bus skiriamas antimikrobinio atsparumo keliamoms problemoms aptarti bei tai, kaip ES gali sumažinti antibiotikų vartojimą mėsos sektoriuje ir išvengti pasaulinės sveikatos krizės, kurią sukelia atsparumas antimikrobinėms medžiagoms.

Pernelyg didelis ir netinkamas antibiotikų naudojimas gyvūnų ir žmonių atsžvilgiu prisideda prie didėjančios atsparumo antibiotikams grėsmės. Pasaulio sveikatos organizacija nurodo, kad kai kuriose šalyse maždaug 80% medicininiu požiūriu svarbių antibiotikų suvartojama gyvūlininkystės sektoriuje. ES strategijoje „Nuo lauko iki stalo“ nustatomas ambicingas tikslas iki 2030 m. 50% sumažinti antimikrobinių medžiagų pardavimus gyvulininkystės ūkiams.